2016. szeptember 7., szerda

CSICSERIBORSÓ KRÉMLEVES

Hozzávalók:
  • 3-4 kanál olaj
  • 2 szál zöldhagyma
  • 3 szál sárgarépa
  • 1 konzerv csicseriborsó
  • 2 dl főzőtejszín
  • 1 csokor zöldpetrezselyem
  • 1/2 citrom leve
  • 1 kanál köménymag
  • só, bors
Megdinszteljük az olajon az apróra vágott zöldhagymát, hozzákarikázzuk a sárgarépát, sózzuk, borsozzuk és 1,5 liter vízben félpuhára főzzük. Akkor hozzáadunk egy lecsöpögtetett konzerv csicseriborsót, és addig főzzük tovább, amíg minden puha nem lesz. Botmixerrel pillanatok alatt pürésítjük, a tejszínnel behabarjuk, szárazon pirított köménymaggal és pár csepp olívaolajjal tálaljuk. Csavarjunk bele egy fél citromot, tegyünk hozzá apróra vágott petrezselyemzöldet is.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése