2016. szeptember 7., szerda

BOLOGNAI CUKKINI

Hozzávalók:
Kép forrása: izeselet.hu
  • 1 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg darált hús
  • oregánó, kakukkfű, rozmaring
  • 80 dkg sárgarépa, fehérrépa, cukkini
  • 1 kg paradicsom vagy 1 l paradicsomlé
  • só, bors 
  • köretnek tészta vagy cukkini/főzőtök

Olajon vagy kókuszzsíron megpárolunk egy fej apróra vágott hagymát és négy gerezd fokhagymát. Rászórjuk a darált húst. Megsózzuk, oregánóval, kakukkfűvel, rozmaringgal fűszerezzük. Beleszórjuk az aprítógéppel kicsi szemcsenagyságúra aprított sárgarépát, fehérrépát és cukkinit. Gyakori keverés mellett tíz percig pirítjuk. Ekkor felöntjük paradicsomlével vagy egy kiló turmixolt friss paradicsommal. Kb. 5 percig együtt főzzük, majd tálaljuk.

Köret tészta helyett: A cukkinit vagy főzőtököt kockára vágjuk, egy nagy serpenyőben puhára sütjük. Erre öntjük a bolognai ragut. 

A receptet hús nélkül is elkészíthetjük, ekkor több zöldséget adjunk hozzá.

Forrás: W. Ungváry Renáta receptje

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése